Baranyai Márta lapjai

Baranyai Márta lapjai

Oldalainkat 26 vendég böngészi

Festmények

 

Az "Őskultúrák őrizői" c. sorozatomban bemutatom a közönségnek tőlünk távol eső ősi civilizációk művészetét, tárgyi emlékeit.

Azonban kötelességemnek és szívügyemnek érzem bemutatni saját nemzeti hagyatékunk gazdagságát is, hogy egyre többen megismerjék és ápolják!

Bővebben...

Mindig nagy érdeklődéssel szemléltem a történelem előtti korok, és az emberi civilizáció hajnalán született kultúrák művészetét, hagyatékát.

Műveimet e korok alkotásai ihlették "Őskultúrák őrizői" címmel, mely a Föld különböző, egymástól távol eső ősi, archaikus kultúráinak tárgyi emlékeit mutatja be.

Bővebben...

Korábbi munkáim fő motívuma a ló, mely az emberi testtel együtt a képzőművészeti alkotások örök témája ősidők óta.Bővebben...

Amikor "csak úgy" firkálgatunk telefonálás vagy bármi más tevékenység közben...a tudatalattink dolgozik...

Érzéseinknek, lelkünknek tudatalattinknak spontán felszínre került lenyomatai ezek a kis firkák, melyekből művészi alkotás születhet!

Így jött létre "Tudatalatti" című festmény-sorozatom.

A fák iránt egész életemben mély tiszteletet és szeretetet éreztem. Számomra Ők az élet, az idő, a tudás és a szépség szimbólumai.Bővebben...

A parafára készült festmények színvilága nem élénk, erőteljes. Visszafogottságuk harmonizál a parafa természetes színével, a natúr vászonkerettel. Ezért jellemzőbb a meleg földszínek használata.
A nagyméretű festmények mellett kisebb, és kedvezőbb árú képeket is készítek, melyek alkalmasabbak ajándékozás céljára.

Az állatok ábrázolása kedves és hálás téma. Lovakon kívül egyéb állatportrék elkészítésére is kapok időnként felkéréseket, de saját örömömre ugyancsak festek állatokat, ill. olyan képeket, melyeken mellékszereplőként jelennek meg.

A természet és az ember által alkotott környezet máig a festészet leggyakoribb és legkedveltebb témája mind a művészek, mind a műkedvelők körében. Saját örömömre, és a közönség kívánságára készültek az itt látható képek.

Világhírű művészek ismert munkáiról - tisztelegve alkotóik nagysága előtt - igényes reprodukciókat festek, ezzel mesterségbeli tudásomat is csiszolva.

Vásárlóim kérésére örömmel vállalok portréfestést. Szeretteim, barátaim arcképei mellett megrendelésre készült munkáim is láthatók.

Hagyományos technikával készült - zömmel régebbi - festményeim témái az ember és természet kapcsolatának nyugalmat adó szépségét, harmóniáját fejezik ki.

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack