Pages of Márta Baranyai

Pages of Márta Baranyai

We have 49 guests online
Szimbólumok és jelentőségük

 

Ebben a menüpontban az általam díszítményként használt, ősi kultúrákból származó évezredes szimbólumok eredetéről, jelentéséről, és hatásáról olvashatók információk

Az ősi civilizációkban az emberek ismerték a szimbólumok jelentőségét és erejét, használták is az általuk kibocsátott energiákat. A régi korok emberei képesek voltak a szimbólumok rejtett üzenetét a tudatukba emelni.

A jelképrendszer tudásként létezett, az emberek értették és tudatosan használták ezt a "nyelvet”, amelyet a modern, racionális ember már elfelejtett.

A mai világban alig van helyük, legtöbbször spontán módon, műalkotásokban vagy tudattalan szinten az álmainkban kapnak teret.

Tudomást sem veszünk a szimbólumokról, pedig ma is hemzsegnek körülöttünk - az otthonunkat díszítő különböző motívumoktól a céglogókon, a nemzeti, vallási vagy politikai jelképeken át egészen a számokig, a betűkig és a nyelvünkig, átszövik a mindennapjainkat....

Erich Körbler fizikus kimutatta, hogy bizonyos szimbólumok, formák - ha csak egy rajzolt motívum is - bizony hatással vannak az életünkre! A jelek által képviselt energetikai információ a szervezetben pozitív rezonanciát kelt, és mobilizálja öngyógyító erőit.

1 Angyalok
2 Atlantiszi gyűrű
3 Cannabis
4 Csillagos ég
5 Csodaszarvas
6 Egyszarvú / Unikornis
7 Életfa / Világfa
8 Főnix madár
9 Istennők
10 Kelta ló
11 Kígyó
12 Macska
13 Napkerék
14 Spirál
15 Sujtás zsinórozás jelentése
16 Szkíta Napsólyom
17 Szvasztika
18 Tatárlakai korong - és jelentősége
19 Teremtő / Egy az Isten szimbólum
20 Triskelion / Triskele
21 Tulipán
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack