Pages of Márta Baranyai

Pages of Márta Baranyai

We have 37 guests online
A honlapon látható különleges parafa-olaj technika nem túl sérülékeny-e, hogyan kell kezelni, tisztítani, ill. mennyire tartós?
There are no translations available.

A parafát termőhelyén: a mediterrán medence országaiban évszázadok óta használják - éppen tartóssága, és kedvező fizikai tulajdonságai miatt!

A vászonra, ill. fatáblára kasírozott (ragasztott) parafa lap olajfestékkel átitatva maximálisan tartós, a legtöbb fizikai behatást jól tolerálja! (Szinte tönkretehetetlen).

Amire azonban érdemes odafigyelni szállítás, ill. tárolás esetén:

  • Az egyenes oldalú, (nem szabálytalan „tépett" formájú) parafa-festmény leragasztott széleit ne érje sérülés! (Ritkán ugyan, de előfordulhat helytelen szállítás, tárolás esetén...)
  • A nagyobb méretű, 8-10 mm vastagságú parafa festményeket (a fatáblára való tekintettel, amire a vászon és parafa lap rá lett ragasztva) a megvetemedés elkerülése érdekében kizárólag nedvességmentes száraz helyen, vízszintesen fektetve, vagy pedig függőlegesen állítva-lógatva szabad szállítani, tárolni és kiállítani!!!
  • A festmények sarkait erős ütődéstől védjük, mert maradandóan sérülhetnek!

A parafa-olajfestmények tisztítása egyszerű (bár fedett helyen csak ritkán szükséges, mert a felületük taszítja a háziport).

Ha szennyeződés kerül a festményre, kíméletes porszívózással és enyhén benedvesített törlőkendővel tisztítható!

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack